Met een nieuwe opzet vindt dit jaar alweer de 6e editie plaats van het Amsterdam Light Festival. Natuurlijk is er weer een expositie in de Amsterdamse grachten, maar nieuw is de landexpositie op het Marineterrein Amsterdam, vlakbij het Centraal Station.

Light Festivals vind je tegenwoordig in meerdere plaatsen, maar het grootste en meest spectaculaire is toch wel het Light Festival in Amsterdam. Nationale en internationale kunstenaars, designers en architecten hebben weer installaties en kunstwerken ontworpen, waarbij licht de vormgevende factor is.

Existential

Het centrale thema dit jaar is Existential. Licht is immers een onmisbaar, existentieel element in ons leven, dat zorgt voor energie, warmte en verbinding. De kunstwerken spelen met dit gegeven.

Openingstijden

De landexpositie op het Marineterrein is geopend van 14 december 2017 tot 7 januari 2018 en is gratis toegankelijk van 17.00 tot 22.00 uur. De waterexpositie vindt plaats van 30 november 2017 tot 21 januari 2018 en is iedere dag verlicht van 17.00 tot 23.00 uur.
De waterexpositie is natuurlijk te voet of per fiets te bewonderen, maar er zijn ook dit jaar weer speciale rondvaarten met audiotours. Ook voor de landexpositie is het mogelijk om een gids te boeken.

Geen rondleidingen door DestinationArt

Door de veranderde opzet van het festival verzorgt DestinationArt dit jaar geen rondleidingen. We zijn aan het bestuderen hoe we hier volgend jaar weer wel van de partij kunnen zijn.