Rondleidingen uit handen geven

DestinationArt maakt rondleidingenprogramma’s voor verschillende doelgroepen, doet de werving, selectie en planning en stuurt de professionele of vrijwillige rondleiders aan. Zowel de inhoud als de organisatie en de coördinatie kunnen wij voor onze rekening nemen.

Tank Man | 2013 | Fernando Sánchez Castillo | Call of the Mall

Rondleiders

Voor tentoonstellingsprojecten, musea en collectiebeheerders werft en selecteert DestinationArt gekwalificeerde rondleiders in opdracht. De rondleiders krijgen een trainingsprogramma aangeboden en worden, indien gewenst, in hun werk door DestinationArt gemonitord, zodat de rondleidingen kwalitatief op hoog niveau zijn en blijven.

Inhoud

Daarnaast verzorgt DestinationArt de inhoud van rondleidingprogramma’s zodat de rondleiders met het juiste verhaal aan het werk gaan. Deze verhalen en programma’s zijn vanzelfsprekend afgestemd op de verschillende doelgroepen, variabel in tijdsduur en inhoud, en altijd up-to-date. Een kenmerkende aanpak van DestinationArt is de inhoudelijke invulling van rondleidingprogramma’s met “bouwstenen” zodat er snel geschakeld kan worden bij verschillende doelen, doelgroepen en randvoorwaarden.

Opdrachtgevers

Onze klanten voor deze service zijn musea, collectiebeheerders en tijdelijke kunstmanifestaties op het gebied van kunst, architectuur en erfgoed.
Vanuit onze expertise zorgen wij voor de inhoud van rondleidingen, het werven, inwerken en begeleiden van de gidsen en dragen zorg voor de logistieke en praktische invulling van het rondleidingenprogamma. In voorkomende gevallen nemen we ook de marketing of de financiële afhandeling over. Bij sommige opdrachten nemen wij een deel van de organisatie voor onze rekening, maar het komt ook voor dat wij de compele organisatie van rondleidingen overnemen.