Van 1 juli t/m 16 september vindt de tweede editie plaats van Into Nature. De tweejaarlijkse kunstexpeditie door het Drentse landschap reist deze keer naar Frederiksoord en het Holtingerveld.

Ook voor deze tweede editie van Into Nature ontwikkelt en coördineert DestinationArt het rondleidingprogramma. De kunstwerken en hun makers, het landschap, de kunstlocaties en de samenhang tussen de kunstwerken, hun omgeving en het thema “Out of Darkness” worden uitgewerkt in een inhoudelijk sterk verhaal waar de rondleiders mee aan het werk kunnen.
Behalve de inhoud verzorgen wij de planning, werving en selectie van gekwalificeerde en vrijwillige rondleiders, organiseren we trainingsdagen, en coachen de rondleiders gedurende de looptijd van de tentoonstelling.
Daarnaast hebben we de verantwoordelijkheid voor de organisatie van maatwerkprogramma’s. Voor de zakelijke relaties en andere groepen.

Dit jaar is het thema Into Nature: Out of Darkness. Het bijzondere, kunstmatige landschap van de Koloniën van Weldadigheid in Frederiksoord wordt verbonden met het ruige landschap van het Holtingerveld. Zo ontstaat een contrast tussen Frederiksoord als product van de Verlichting en de duisternis van het Holtingerveld waar het bedrijf Astron op zoek is naar het ontstaan van het heelal.

Hans den Hartog Jager geeft leiding aan het team van curatoren

Het team van curatoren, onder leiding van Hans den Hartog Jager, heeft een internationale mix van twintig vooraanstaande kunstenaars naar Drenthe weten te trekken. Deze kunstenaars laten zich inspireren door de bijzondere omgeving en laten ons met hun kunstwerken met andere ogen kijken naar het landschap en de manier waarop de mens de natuur in verleden, heden en toekomst steeds weer naar zijn hand heeft gezet of wil zetten.

Kunstenaars

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer: Olafur Eliasson, Adrián Villar Rojas, Alicja Kwade, Anne Geene) & Arjan de Nooy, David Claerbout en Sarah van Sonsbeeck.

Zo is Adrián Villar Rojas uit Argentinië voor Into Nature op dit moment al druk bezig met het nabouwen van tientallen vogelnesten die in de loop van dit voorjaar worden geplaatst op verschillende locaties langs de route. Het Britse kunstenaarsduo Heather & Ivan Morison maakt een installatie op het Holtingerveld die ook te huur zal zijn als overnachtingslocatie. Onderweg in het landschap kom je een filminstallatie tegen die Anne Geene (winnares Volkskrant Beeldende Kunst Prijs 2018) maakte met Arjan de Nooy. De IJslandse kunstenaar Olafur Eliasson toont een bijzonder lichtkunstwerk. En zo is er nog veel meer: zoals de ‘remake’ van de Disney-klassieker Jungle Book, een spectaculaire ingreep in de kassen in Frederiksoord en een groot geheim bij een hunebed.

Meer informatie: www.intonature.net