FIETSEXCURSIE ca. 8 km

AANPASSEN!

Vliegbasis Soesterberg was tot voor kort een militair vliegveld en een uitvalsbasis van de NAVO in de tijd van de Koude Oorlog. Sinds 2013 herbergt de vliegbasis een van de recentste site specific kunstverzamelingen van Nederland. Nog voordat de hekken van Vliegbasis Soesterberg begin oktober 2014 definitief openen voor het publiek, is het mogelijk om het mysterieuze landschap achter de hekken te ontdekken. Vanaf zaterdag 1 maart kunnen geïnteresseerden deelnemen aan bijzondere fietstochten. Deskundige gidsen nemen u mee in het geheime landschap en laten u de bijzondere natuur en cultuurhistorie, kunst en militair erfgoed uit de koude oorlog beleven.

Sinds 2011 wordt gewerkt aan de realisatie van ‘kunstcollectie de Basis’: negen semi-permanente kunstwerken die de betekenis en achtergrond van Vliegbasis Soesterberg op een bijzondere manier verbeelden. De kunstwerken zijn verborgen in verschillende objecten en zijn zo geheimzinnig als het landschap zelf.
Onder leiding van een gids krijgt u toegang tot de volgende vijf kunstwerken:

1.Secret Operation 610 van RAAAF | Studio Frank Havermans
2.Model Former Soesterberg Airbase | Krijn de Koning, Anne Holtrop
3.Vrille | Sanja Medic
4.Crown of Creation | Erik Odijk e.a.
5.The Receptor | Kaleb de Groot, Roosje Klap

Site specific en recente cultuurhistorie

De Land Art projecten op de Basis, een bijzondere ervaring. Het geeft een duidelijk beeld van de recente ontwikkelingen in de site specific kunst.