In de zomer van 2016 opende de eerste editie van een bijzondere kunstroute in Drenthe: Into Nature.

IntoNature 2016.

Voor de kunstmanifestatie Into Nature in Drenthe verzorgde DestinationArt de complete organisatie van het rondleidingenprogramma. Een belangrijk onderdeel van de opdracht was het onderzoeken van de relatie tussen de kunstenaars, kunstwerken en de context (in dit geval het landschap van de Drentsche Aa). Op basis hiervan ontwikkelde DestinationArt bouwstenen die samen de inhoud vormden voor de verschillende rondleidingen en hun doelgroepen. Hierop volgend heeft DA zich intensief bezig gehouden met de werving en selectie van gekwalificeerde rondleiders, instructie, monitoring en organisatie.

Bijzondere kunstwerken in een bijzonder landschap

Into Nature was een bijzondere kunstroute van 40 kilometer, met werk van 35 kunstenaars op 17 locaties. De route verbond kunstwerken in bestaande kunstinstellingen met 12 kunstwerken in het landschap. Bezoekers van de kunstroute volgden in grote lijnen het stroomdal van de Drentsche Aa en kwamen op hun ontdekkingstocht opvallende kunstwerken tegen. De kunstenaars lieten zich inspireren door de geschiedenis en de ontwikkeling van het landschap waarin hun kunstwerken staan.

Het landschap, het stroomgebied van de Drentsche Aa, is een bijzonder Nationaal Park. Hierin zijn de natuurlijke loop van de rivier en de Drentse esdorpen nog grotendeels onaangetast.

Deelnemende kunstenaars

Kunstenaars uit binnen- en buitenland nemen deel aan dit project met bestaand werk of met speciaal voor deze plek ontwikkeld nieuw werk. Deelnemende kunstenaars waren o.a. Numen/for Use, Mark Dion, Taturo Atzu, Zoro Feigl, Dennis Oppenheim, Krijn de Koning, Paul de Kort, Kim Habers, Wolfgang Laib, Stefan Gross, Sjoerd Buisman en Rainer Gross, Florentijn Hofman en Herman de Vries.