Beeldhouwer en maker van het grootste landschapskunstwerk Aardzee

Beeldende interventies in de natuur

Nederland staat vol met beelden en installaties van Piet Slegers, maar de meesten springen niet direct in het oog. In een ware zoektocht naar Destination Art nemen we u mee naar een aantal bekende en minder bekende werken van Piet Slegers.

Piet Slegers’ installatie Aardzee (1976-1982) bij Zeewolde is een van de bekendste Land Art werken in Nederland en het is ook een van de grootste installaties van Slegers. Maar Nederland, en met name de woonomgeving van Slegers (Velp en Arnhem) is gezegend met een groot aantal intrigerende beeldhouwwerken van deze grote beeldhouwer uit de tweede helft van de twintigste eeuw.

Staal, kunststof en natuur

Hoewel Slegers een tijdgenoot is van kunste-
naars als Wessel Couzijn,Carel Visser, André Volten en Shinkichi Tajiri, ontstonden zijn beelden niet vanuit betrokkenheid bij de politieke en sociale omstandigheden van zijn tijd en evenmin als verbeelding van een strikt individuele visie op de wereld. Dat maakt zijn beelden wellicht tijdloos. Slegers combineert staal, cortènstaal en kunststof of brons met de ruimte waarin zijn installaties staan.

Een tentoonstelling onderweg

We gaan op reis naar een aantal van zijn werken, voor iedereen te zien in de natuur en de alledaagse omgeving en vertellen daarbij het verhaal van Piet Slegers.
Voor de deelnemers ontvouwt zich een unieke voorstelling: kunst in haar ‘natuurlijke habitat’.