Betekenis en context

DestinationArt is een culturele organisatie. Ontsluiting van kunst, museale collecties, architectuur en erfgoed . . , dat is in een notendop het werkterrein van DestinationArt.

Wij streven naar een optimale en inspirerende kennismaking met museale collecties, architectuur, erfgoed en kunstwerken op locatie. Om dit mogelijk te maken beginnen we met een inhoudelijke research naar betekenis en context. Hierop gebaseerd schrijven we heldere teksten, maken we rondleidingenprogramma’s voor verschillende doelgroepen, doen de werving, selectie en planning en sturen wij de professionele of vrijwillige rondleiders aan. Hierdoor gaan de rondleiders met het juiste verhaal aan het werk: natuurlijk altijd in samenwerking met de experts van de opdrachtgever.

Paard van Saendelft | 2014 | Alphons ter Avest | Zaanstad

Daarnaast verzorgen wij in eigen beheer rondleidingen en lezingen voor groepen en particulieren
Onze klanten zijn musea, collectiebeheerders, organisatoren van tijdelijke kunstmanifestaties en particuliere liefhebbers van kunst, architectuur en erfgoed.
Wij zijn begonnen als een organisatie die vooral rondleidingen verzorgde op het gebied van land art: omgevingskunst, beeldenroutes, architectuur of site-specifieke installaties. Maar inmiddels worden we vanwege onze expertise regelmatig gevraagd voor museale tekstproducties of om complete rondleidingenprogramma’s voor bijvoorbeeld musea te ontwerpen, te managen en te plannen. Hierbij zetten we onze ervaring in voor het werven van professionele, flexibele rondleiders en het samenstellen van het inhoudelijke rondleidingenprogramma.

Wie wij zijn

Sophie van Steenderen

Kunsthistorica

Sophie studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waarbij zij zich specialiseerde in de Moderne kunst. Aansluitend rondde ze de Postdoctorale Lerarenopleiding af. Sinds 2003 werkt zij als freelancer voor tal van opdrachtgevers. Als docent Kunstgeschiedenis is ze verbonden aan verschillende instellingen. Daarnaast geeft ze lezingen en rondleidingen voor bedrijven en particulieren, ontwikkelt lesmateriaal en schrijft over kunst. Conservator Stadsmuseum Hardewijk en Marius van Dokkum Museum sinds maart 2021.
Carolien Wendte

Ontwerper, kunstenaar, museumdocent

Carolien is ontwerper, kunstenaar en museumdocent, opgeleid aan de Rietveldacademie en de HKU. Conceptueel denker en sterk in het ontwikkelen van educatieve programma’s voor verschillende doelgroepen. Goed op de hoogte en snel anticiperend op actuele ontwikkelingen in het museale aanbod. Enthousiasmerend rondleider en uitdager.
Willem Hendrikx

Letterkundige, communicatiespecialist

Willem Hendrikx is letterkundige en communicatiespecialist. Schrijft teksten, geeft trainingen en ontwerpt rondleidingenprogramma’s. De kwaliteitszorg van rondleidingenprogramma’s is één van zijn aandachtspunten binnen DestinationArt.